Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Cykel: Borlänge Tour

Passerade Mellstaparken i Borlänge igår och fick se cyklister med nummerlapp och misstänkte att det kanske kunde vara Borlänge Tour som var på gång. Mycket riktigt var det så och idag tog jag med mig kameran och tog lite bilder. Raceporträtt som jag vill kalla dem. Jag har alltid innan jag åker hemifrån en tanke hur jag vill att bilderna skall se ut. Det kanske de flesta har men ofta vill jag prova något annat än att bara plåta. Idag var min tanke ljussättning. Nedan mina bilder från dagen.

Kopiera ej bilder

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Inlagt 2013-05-26 00:15 | Läst 6642 ggr. | Permalink
2013-05-26 09:40   rolf jansson
Hej Erik! Det blev många bilder men ingen fart på cyklisterna en annan vinkel kanske nu står de stilla .....
en hälsning från Rolf
Svar från Erik Birgerson 2013-05-26 10:12
Hej tack för din kommentar. Jag har fotograferat mycket cykel och har i stort sett alltid panorerat med fart. Det blir tråkigt att bara plåta den typen av bilder. Nu är det uttrycket, skärpedjupen, ljussättningen som får skapa bilden. Trots detta är det slutartider på 1/80-320 dvs inget hjul står helt still, inga ekrar är helt frysta. Mvh Erik
Hej Erik.
Mycket fina bilder - tekniskt perfekta, men många (för många?) till ett blogginlägg. Man får slut på andetag innan nått halvvägs. Det finns något för cykelentusiaster. Jag vet väl även om problemet med mina gamla bilar. Jag använder kollektioner till områden som "kräver" fler foton för att illustrarere ett ämne och här har jag lärt mig att ca 25-30 bilder är max (jag har en med över 50, och det är för många, tror jag).
Med många foto hälsningar från Danmark.
PS: Tycke och smak.
Svar från Erik Birgerson 2013-05-26 21:53
Hej Kul att du gillar bilderna. Visst är det många bilder, kanske för många i ett vanligt blogginlägg. Jag ser det dock mer som ett galleri från ett evenemang. Skillnaden på ett sånt här inlägg, har fler cykelinlägg innehållande ännu fler bilder, är att många som är med på bilderna är in och tittar. Då jag har nära kontakt med cykelsporten och vet att cyklisterna uppskattar bilder, allra helst på sig själva, vill jag inte gallra bort bra bilder. Den halvintresserade kanske bara tittar på hälften, cykelentusiasten tittar på hela, cyklisterna tittar om och om igen :-)
Mvh Erik
2013-05-28 09:06   Per Engström
Hej Erik

Riktigt läckra bilder! Kul med lite ljussättning istället för att "bara" använda sig av naturligt ljus. De här bilderna sticker ut lite mer, än t.ex. mina egna från samma tillfälle. Är själv fotointresserad och cykelentusiast tillika, och var på plats i Borlänge med kameran under helgen. Tackar för inspirationen inför kommande helg i Falun. Och du sammanfattar det bra angående antalet bilder och betraktarnas tid de lägger ner på bilderna.
PS
"Står still"? Syns det inte hur "gubbar och käringar" sliter? Snor, svett och damm, och jävvlar anamma i blicken?
DS
Svar från Erik Birgerson 2013-05-30 14:10
Hej! Kul att du gillar bilderna och roligt att de inspirerar. Du betraktar dem som jag, dvs den sammanbitna blicken, snor, svett och damm, man vet då att de står inte still :-) Mvh Erik(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX