Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Första dagarna med X100s.

Efter veckor av funderingar och plöjning av tester kom jag för några veckor sedan på att jag skall ha en Fuji X100s. När jag kommit på detta fanns det ingen att få tag i, typiskt men då fanns tid att plöja ännu mer recensioner. Detta gjorde mig ännu mer övertygad och i torsdags fanns det äntligen en i lager, i fredags kom ett paket.

Den är inte så kompakt att man har den i fickan men att hänga den runt halsen är en fröjd då den är lätt och liten jämfört vad jag normalt fotograferar med. I fredags hann jag få i ström i batteriet sen blev det en tur till Tyllsnäs udde i Borlänge och kika på dragspelsstämma och hälsa på bekanta. Det fick bli första testet.

Iso 800   f/2.0   1/280sek

Iso 1250  f/2.0  1/100sek

Iso 2000  f/2.0  1/450sek

Det fick bli mest svartvitt, gillar den här typen av bilder i s/v. Kameran då, jag tror inte man kan bli mer lyrisk. Jag skall inte ge mig på någon egen recension, det gör andra bättre. Men bildkvalitet, handhavande och smidigheten är perfekt.

Idag var det dags att åka och bada med barnen, naturligtvis med Fuji runt halsen. Men idag ville jag testa att använda ett litet porträttkit som går ner i en liten väska. Jag gillar blixtar så en speedlight är bra att ha med.

Den här högen fick följa med i väskan. När kameran är så lätt går det enkelt att fotografera med en hand och då passar det fint att montera blixt på ett monostativ.

Det var de första två dagarna med Fujifilm X100s, vilken lycka :-)

Inlagt 2013-08-04 22:20 | Läst 4788 ggr. | Permalink
Visst blir man sugen på en Fuji med dom bilderna
Ken //
Svar från Erik Birgerson 2013-08-05 22:27
Tack för din kommentar, kul att de bilderna gillas. Mvh Erik
Den bör ju få med beröm godkänt! Fina bilder och kvalité !
Svar från Erik Birgerson 2013-08-05 22:28
Det får den :) Tack för din kommentar. Mvh Erik
Många fina bilder du tagit över helgen, fortsätter du i sån takt lär det bli många fina bilder med din Fuji ;)

Bra svartvitt. Kör du sv/v direkt i kameran som Jpeg, eller du kör Raw-format och konverterar färbidlerna till sv/v i datorn?
Svar från Erik Birgerson 2013-08-05 22:30
Tack, ja det hoppas jag att det blir :) Jag har kört raw-format och konverterat till s/v i Lightroom. Mvh Erik



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?