Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

En titt i backspegeln, när blir det intressant...?

Jag tillhör den kategori fotograf som alltid, eller nästan alltid i alla fall, har en kamera med mig. Om familjen skall ut på någon utflykt någonstans är det alltid mig de får vänta på. Detta beror ofta på att jag inte bara tar med kameran, det kan vara bra att ha med ett par blixtar också...och något att diffusera blixtljuset med...och ett stativ...och ett stativ för kameran...osv. En stor del av mitt liv handlar om att skapa bilder, att få en tanke på pränt så att säga. Bilder som oftast behöver extern ljussättning för att få den känslan jag vill ha. Detta betyder att de så kallade vardagsbilderna ofta blir liggande, de är inte lika roliga helt enkelt.  De har inte samma känsla som en bild som mejslats fram ur en tanke. Men det är ju så att åren skapar känslor, och platser och människor på dessa bilder. Vad som blir liggande idag kan vara ovärderligt och oersättligt i framtiden. En vardagsbild, nåja jag fotograferar även dessa bilder i råformat för att sedan ge dem en behandling...så kommer det nog alltid att vara, är inte direkt intressant dagen efter den tagits. Eller en vecka, eller ett år...när är det egentligen dags att rikta in backspegeln?

Den gångna helgen spenderades hos mina föräldrar i Malungsfors i västra Dalarna. På lördagen var det bondens marknad i byn. Jag hade naturligtvis kameran med mig och det var då tanken slog mig när dessa bilder egentligen blir intressanta. Om tio år kanske de är roliga att titta på, om femtio kanske de är ovärderliga. Kanske dyker de upp i min blogg så småningom.

Söndagen spenderades vid den gamla kojan vid Rönnhällssjön inte långt från gränsen till Värmland, men långt ifrån externa blixtar och tillbehör :)

Min mor djupt försjunken i någon inredningstidning...

...medan pojkarna leker med farfar.

En sväng upp på toppen av Märrberget (Märôberget som det heter på malungsmål)

Vy över Rönnhällssjön i västra Dalarna.

På vägen ner visar pappa vart skogsskiftena slutar och tar vid.

Väl nere från berget har farmor och pojkarna fixat korv i Tôlla.

Det var några bilder och tankar från en septemberhelg 2013. Må väl alla läsare!

Inlagt 2013-09-16 20:58 | Läst 5178 ggr. | Permalink
Härliga bilder :-)
Svar från Erik Birgerson 2013-09-17 17:02
Tack kul att du gillar dem! mvh Erik
Du har en hel del godbitar bland dina bilder, spontana o sköna, o den där lilla stugan verkar ligga i riktigt vackra omgivningar, ha det så bra, LO
Svar från Erik Birgerson 2013-09-17 17:05
Tack! Ja det är riktigt fina omgivningar. Ödsligt och lite storslaget på något vis, som jag gillar :) Ha det gott. mvh Erik
Fina bilder somman blir glad av
Svar från Erik Birgerson 2013-09-17 17:06
Tack, kul att kunna sprida glädje med bilder :) mvh Erik(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX