Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Preikestolen - ett av jordens alla underverk

I går kväll klockan 21:30 med trippmätaren på 210,8 mil svängde vi in på gårdsplanen efter att vi under några dagar besökt Norge. Preikestolen var vårt huvudmål med resan. Då det skulle bli många mil i bilen och en tuff vandring till toppen 604m över Lysefjorden, och framförallt stupet rätt ner utan skyddsstaket lämnade vi barnen hos farmor och farfar.

Vi startade vår resa i lördags 19/4, första målet var Kristiansand och en övernattning för att på söndagen ta oss vidare mot Stavanger. På vägen dit passade vi på att gå upp och titta på Månafossen, ett vattenfall med 90m i fritt fall. Bilder från Kristiansand, Månafossen och Stavanger tänkte jag ägna ett eget inlägg i bloggen.

På måndagen möttes vi av ett fortsatt strålande väder när vi tog färjan från Stavanger till Tau för att sedan åka bil den sista halvtimmen till parkeringen, Väl framme visade bilens termometer +20 grader, det kunde helt enkelt inte bli bättre. Bestyckade kameran med relativt lätta Nikkor 16-35 f4 och tog 105 1.8 ais i ryggsäcken. Enligt informationen skulle det ta cirka två timmar att gå de 3,8km till toppen, men vi gick på dryga timmen. Vilket ställe, vilken plats, helt fantastiskt. Jag låter bilderna beskriva vägen upp och känslan på toppen, och passar på att rekommendera dig som inte varit där, åk dit!

(klicka för bästa upplösning)

Inlagt 2014-04-23 09:34 | Läst 7064 ggr. | Permalink
kul att se bilder därifrån. varsjälv varit där förra året.
Jag tältade vid den lilla dammen på vänster sida en stund innan du var framme .
fina bilder du har tagit :)
/andres
Svar från Erik Birgerson 2014-04-24 22:31
Tack och roligt att du gillar bilderna. Vi pratade om att det skulle vara häftigt att tälta, och vid dammen kan jag tänka mig att det var fint att vakna upp på morgonen. Mvh Erik
Fantastiska bilder! Där hade jag aldrig vågat stå!! =)
Ser fram emot fler bilder från dig!
Svar från Erik Birgerson 2014-04-24 22:33
Tack kul att du gillar bilderna. Man nästan glömmer bort hur högt det är när man ser alla våghalsar som skall stå och balansera på kanten :) Mvh Erik(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver