Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Från Ferlin till Club Zebra...en roadtrip i hemtrakter.

Strax före klockan sju i morse satte sig hela familjen i bilen för att åka ner till Mariestad och titta på ett par hästar. Det blev inte så mycket bilder då utan mest film för att min fru Stina skall kunna bedöma häst och sig själv i efterhand.

Istället för att ta vägen över Örebro tillbaka till Dalarna åkte vi vägen genom Värmland. Vi passade på att stanna till för bad vid picassoskulpturen i Kristinehamn, staden där jag bodde mina sju första år mellan 74-81. En bit bakom oss sitter en man som tar upp en gitarr och börjar spela varpå vår hund Ricci börjar skälla ivrigt. Det var Ferlin utan text, säger mannen. Hade Ricci varit värmlänning hade han naturligtvis reagerat annorlunda men vad vet en tryffelhund från Italien om kultur tänker jag. Jag lägger undan gitarren säger mannen men jag avbryter genast och ber honom fortsätta...då tar vi med text säger mannen, det gör vi säger jag varpå jag förklarade att jag mellan åren 81-97 bodde i Nils Ferlins Filipstad. Han spelade och sjöng en visa och vi pratade sedan ganska länge efter att jag lyssnat och tagit några bilder.

På vägen genom Kristinehamns centrala delar kom jag, när vi började närma oss min barndoms gata, på att jag ska ta en bild på huset där anrika nattklubben Club Zebra (1970-1981) låg, där bland andra Sex Pistols och Ulf Lundell spelat. Naturligtvis spelades låten Club Zebra med Lundell i exponeringsögonblicket. Jag minns skylten då jag som liten passerade nattklubben då det ligger ett par tre hundra meter fågelvägen från "hemma". Inget märkvärdigt med huset idag, men ändå. Huset och skylten, som sedan länge är nedmonterad, på Eldaregatan 6 finns med bland mina barndomsminnen.

(klicka för bästa upplösning)

Inlagt 2014-07-28 23:31 | Läst 4974 ggr. | Permalink
Karln verkar ha bra smak, första bilden tycker jag blev fin.
/M
Karln verkar ha bra smak, första bilden tycker jag blev fin.
/M
Svar från Erik Birgerson 2014-08-03 19:32
Mycket bra :) Tack för din kommentar /Erik
Vilken skön lirare. Tyckte hunden det var mer OK med text till ?
Hälsningar Lena
Svar från Erik Birgerson 2014-08-03 19:33
Han tystnade iallafall :) /Erik(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX