Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

En tur till norra Dalarnas fjällvärld

Den gångna helgen spenderades med fotovänner i Idre i norra Dalarna. En helg med landskapsfotografering och umgänge med likasinnade. Att jag titulerar mig porträttfotograf snarare än landskapsfotograf syns möjligen på att jag gärna vill ha en människa med i bilden. För mig ger det, om än en ryggtavla, en annan känsla i bilden mot om det bara är landskap. Men jag fotograferar naturligtvis det fantastiska landskapet också. Lördagen mötte oss med ett underbart väder när vi åkte upp mot foten av Nipfjället för att fånga morgonljuset och den uppstigande solen. Färden gick sedan vidare till vattendragen längs Foskrosvägen och senare till Njupeskär. På vägen hem mot Idre igen avslutade vi med att möta en enorm måne som steg upp över horisonten.

Tack för en trevlig tur Magnus och Hans!

Nikon Df, Sigma 35 1.4 Art + Nikkor 70-200 f4

(klicka för bästa upplösning)

Inlagt 2014-12-09 22:56 | Läst 4948 ggr. | Permalink
Fullständigt underbara bilder.
När jag började fotografera för en herrans massa år sedan, lärde jag mig, att man gärna skulle ha med en person i förgrunden vid landskapsfotografering. Staffage, vill jag minnas, att det kallades. Så jag följde tipset men efter ett antal år tröttnade jag och började skippa den där personen, som för att få rätt effekt skulle dirigeras runt till bästa position. Dessutom tyckte jag oftast inte, att det var en tillgång. Tvärtom. Så jag uteslöt människor i denna typ av bilder, Nu har jag börjat vända igen och när jag ser dina bilder måste jag säga, att närvaron av dina vänner i högsta grad berikar bilderna. Dessutom ger de ju bilderna ett annat och kanske större värde. En härlig tur vi fick följa med på.
Tackar
Eva
Svar från Erik Birgerson 2014-12-10 22:06
Tack för din kommentar och roligt att du gillar bilderna. Ja jag känner också att personerna berikar bilderna och som du säger ger bilden ett större värde, för mig är det absolut så. /Erik
Vilka fina biklder och väldigt roligt att se fotograferna in action :)
Svar från Erik Birgerson 2014-12-10 22:07
Tack, kul att bilderna uppskattas. /Erik
Suveränt fina bilder och precis som Eva är det påtagligt vad fint det blev med kompisarna i förgrunden/ Björn T
Svar från Erik Birgerson 2014-12-10 22:08
Tack för din kommentar, riktigt kul att de gillas. /Erik
Du har då inte drabbats av det nu namngivna "Vemödalen".
Fina bilder i det knappa ljuset.
Svar från Erik Birgerson 2014-12-10 22:13
Tack Mats, nej jag följer mina egna fotspår :) /Erik(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?