Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Annandag jul 2015

Annandag jul i västra Dalarna. Ingen snö men minusgrader idag till skillnad från de senaste dagarna då hård vind har varvats med regn och flera plusgrader. Mina föräldrar, pojkarna och jag tog en sväng till den gamla kojan vid Rönnhällssjön ett par mil från gränsen till Värmland. Sist jag var där med en kamera var i september 2013. Det inlägget i bloggen handlade om när det blir intressant att titta tillbaka i backspegeln, när bilder blir intressanta. De flesta bilder är intressanta direkt, men ibland ägnar man inte nytagna vardagsbilder som jag kallar det så mycket tid. De blir lite slit och släng om man uttrycker det så. Men med tiden betyder de mer och mer och blir ett ovärderligt tidsdokument. Bilderna från 2013, som var vardagsbilder då, betyder av olika anledningar mycket för mig idag. Idag blev det en ny laddning bilder från den gamla kojan och från toppen av Märrberget. Bilder som i framtiden även de blir ovärdeliga tidsdokument. 

Idag hade jag två kameror, en Ricoh GR och en Fuji X-E1 med ett Nikkor 105 1.8 ais med adapter.

(klicka för bästa upplösning)

 

Inlagt 2015-12-26 20:28 | Läst 5236 ggr. | Permalink
Jag tycker det är roligt med dessa utflycktsbilder, för att inte tala om vad grabbarna kommer att tycka om tio, femton år. Minnen som dom alltid bär med sig. Grilla korv och får tälja till grillpinnen själv, det kan vara stort när man är liten.
Sten
Svar från Erik Birgerson 2015-12-27 22:26
Tack för din kommentar. Ja det var stort att få ha en egen kniv att tälja med. Grillpinnarna skulle naturligtvis med hem sen :) Mvh Erik
Bra fotograferat om samtiden för framtiden en härlig dokumentation du gjort denna dag.
Nu kom snön till Skåne
så ni har väl också fått där uppe.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Erik Birgerson 2015-12-27 22:27
Tack, kul att du gillar bilderna! Snön kom sent i kväll, kanske fem cm :) Mvh Erik
Håller med Sten tror att det är väldigt nyttigt för barnen,
Tommy
Svar från Erik Birgerson 2015-12-27 22:27
Tack för din kommentar. Ja jag håller helt klart med. Mvh Erik(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?