Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Karusellerna snurrar, gungorna gungar men Lesjöfors är inte med.

Jag har alltid haft någon sorts fascination för det övergivna, platser där handlarn låst dörren för sista gången. Eller allra helst, han låste inte...han drog bara, och så har det gått 40 år när man upptäcker stället. Nu är inte Lesjöfors i Värmland riktigt där, och kommer förmodligen inte dit, iallafall inte på ett bra tag. Men jag insåg när jag passerade den lilla bruksorten i höstas att "den blomstertid nu kommer" för länge sedan passerat. Det slog mig då att jag måste åka hit och fotografera byn. Eftersom jag är värmlänning har jag passerat Lesjöfors många gånger, och minns att parkeringarna vid bruket var fulla av bilar som väntade på att ta bruksarbetarna hem. Det fanns också någon sorts känsla av kommers på Bergslagsgatan som huvudgatan heter.

Förra veckan kom tillfället att stanna till och jag gick runt ett par timmar och dokumenterade. Fint väder och ingen tid att passa. Ett par gubbar tittade ut från sina hus och undrade nyfiket vad jag fotograferade. Det hade varit några på orten och filmat för en tid sedan, och nu en fotograf. Man vet ju aldrig hur länge husen står, svarade jag när jag försökte förklara varför jag var där. De svarade båda med ett leende, som att de tyckte det är en bra sak, att vi dokumenterar deras gamla fabriker och hus.

När jag var klar med redigeringen och skulle titta igenom bilderna hade min spotify playlist tagit sig fram till The Chosen Pessimist med In Flames. Det är häftigt vad musik kan göra för känslan i bilder.

Nu kan det ju vara så att någon från orten tycker att detta är en snedvriden bild av Lesjöfors. Det kan det vara, det är min bild av Lesjöfors.

Nedan följer ett axplock från min fotovandring.

Jag avslutar som brukligt är med ett musiktips. Det får idag bli Haunted - Made me do it... från 2000 Rock On!

.

Inlagt 2011-05-02 20:50 | Läst 9175 ggr. | Permalink
Ja Bäst-Före-Datum verkar ha passerat men en flagga är iaf i topp!
Fin dokumentation .....
Monica
Svar från Erik Birgerson 2011-05-13 18:19
Tack så mycket!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver