Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Bingsjöstämman, mitt i ingenstans...

...dyker byn Bingsjö upp. Mellan Rättvik och...ingenting. Det var inte speciellt många hus, men tusentals människor. Bingsjöstämman, vad jag förstår en given företeelse för spelmän över hela landet. Jag har aldrig varit där förut, men då jag har nära vänner som varit där trettio år i rad!...var det dags att åka dit. Med vädrets makter på vår sida var det en underbar onsdag att umgås med familj och lyssna på fioler, dragspel, nyckelharpor osv. Spelmän överallt i små grupper jammade för sig. Härlig tillställning.

Kameran är givetvis given på en tillställning som denna. Entusiaster av något slag är alltid intressant att porträttera. De brinner för sin hängivenhet, vilket alltid är roligt att försöka förmedla genom bilder.

Nedan följer några bilder i s/v från dagen mitt i ingenstans...

Dagens albumtips blir Ratt - Invasion of your privacy från 1985 Klassiskt!

Inlagt 2011-07-07 01:47 | Läst 5124 ggr. | Permalink
Väldigt fina bilder från Bingsjö, du har verkligen fångat stämningen, inte varit där på många år men nu blev jag sugen igen, nästa år kanske...
Mvh
Barbro
Svar från Erik Birgerson 2011-07-08 18:29
Tack så mycket, kul att du tycker om bilderna. Jag har ju som sagt aldrig varit där innan men nu kommer det bli ett årligt besöksmål. Mycket trevlig tillställning.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX