Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Några kvällsbilder och lite till.

Några bilder från den gångna påskhelgen. En god fotokompis var på besök och vi bestämde oss för att åka in till Falun och ta lite kvällsbilder. När vi ses är kanske inte mängden bilder eller just de perfekta bilderna det viktigaste. Vi har alltid fullt upp att prata foto. Vi snackar brännvidder, iso, bländare, komposition, jobb osv. Vad härligt det är när man träffar någon med samma brinnande intresse som sig själv och man skulle i princip kunna dra igenom en hel manual av tekniska termer utan att den andre blir uttråkad :-) En stativbild över stan följdes av några handhållna där 700ans iso-egenskaper fick sättas på prov, för kvällen bestyckad med 105/2,5

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Nedan iso 6400

Nedan iso 6400

Nedan iso 8000

Nedan iso 6400

Avslutningsvis är jag tillbaka till självporträttet. Jag brukar som jag nämnt tidigare testa olika ljussättningar osv i studio med mig själv som objekt. I helgen tog jag med mig lite grejer och drog ut i skogen och testade lite. Kamera och blixtar på stativ och i min egen ensamhet testa lite olika inställningar. Kul och avkopplande. Naturligtvis med lite rocktema :-)

Inlagt 2012-04-10 00:06 | Läst 1819 ggr. | Permalink
Fina bilder från Falun och visst är det härligt att träffa likasinnade med samma intresse, det är så härligt inspirerande och lärorikt och man slipper känna sig jättetråkigt tjatig och oförstådd!
//Barbro
Svar från Erik Birgerson 2012-04-10 14:00
Tack så mycket! Ja det är härligt med likasinnade där man kan vara riktigt "nördig" utan protester :) Mvh Erik
Vad kul att ha en fotovän ...ja en vän alltså med samma intresse...Å dessutom verkar ni haft kul där ute på stan ;O)..Första bilden är nog den som är läckrast..sen säger sista bilden mycke och olika saker ;O)
Ha det gött/Helen
Svar från Erik Birgerson 2012-04-10 14:07
Tack för din kommentar! Ja det är kul med likasinnade, inte bara på nätet utan också live så att säga. Jag lyssnar mycket på musik, då främst metal och jag drömmer väl om att mina porträtt någon gång skall finnas på ett albumkonvolut, därför försöker jag alltid se lite tuff ut ;-) Problemet är att jag inte kan spela något instrument så mina porträtt blir det närmaste ett "albumcovershoot" jag någonsin kommer att komma :) Mvh Erik(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX