Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Jag dansade en sommar...

Eller flera somrar faktiskt...svunna tider, härliga tider, även om dansa är att ta i. Jag har med familjen spenderat helgen hos vänner i Värmland, Karlstad närmare bestämt. Eftersom jag själv är värmlänning och är där och hälsar på ganska ofta har jag många gånger tänkt att jag skall stanna till i Krokborn strax utanför Hällefors och ta en sväng in i Krokbornsparken.

Krokbornsparken räknas som Sveriges första folkpark och började anläggas 1796 (wikipedia). Jag kommer inte ihåg när jag var där första gången, men någon gång i slutet på 80-talet. På vintrarna gick man på Parkhallen i Filipstad och på somrarna drog man till Krokborn. Jag skulle tro att det var 1993 jag var där senast...på Ronny och Ragge! Jag har läst mig till att parken fortfarande skulle vara i bra skick då den byggnadsminnesförklarades 1996.

Nedan följer några nostalgibilder från platsen där många från Hällefors/Filipstad med omnejd mötte sin första kärlek, sin första alkoholhaltiga dryck. Bilderna denna gråmulna och kyliga dag är tagna med en Nikon D800 bestyckad med Nikkor 24-70/2.8.

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Inlagt 2012-04-23 01:04 | Läst 4218 ggr. | Permalink(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX