Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Cykelvasan 2012

Lördagen den 11 augusti var det dags för årets Vasalopp på cykel. Förra året var jag där och tog bilder vid sidan av spåret. Det gjorde jag i år också, men först passade jag på att köra loppet.

När jag på fredagen hade avslutat ett fotouppdrag passade jag på att kika lite på kändissprinten uppe på Lindvallen, med bland annat Sveriges för närvarande bäst rankade mountainbikecyklist Emil Lindgren, rankad 17 i världen.

Emil Lindgren - Team Rabobank-Giant

Efter att ha hämtat inspiration uppe på fjället under fredagen blev det äntligen lördagsmorgon och det var dags för Cykelvasan. En skön augustimorgon mötte mig i dörren då jag vid 7.30 tiden cyklade den dryga milen från boendet till starten. Ett par bananer och en burk energidryck i ena fickan och en Samsung wb2000 kompakt i den andra. I dag skulle det dokumenteras från sadeln.

Gjorde de sista inställningarna på kameran i startfållan, raw, a-läge och ett lagomt iso. Förstod innan att det är lika bra att ha en grundinställning som funkar hela vägen då det inte kommer att finnas direkt så många lägen att börja ändra under loppet.

Samsung wb2000 f3,6,  1/750,  iso 200

9:00 rullade det hela igång. Första milen var det svårt att få upp kameran och ta några bilder. Den höga farten utför, vasan är snabb, och mängden människor gjorde det rent farligt att börja ta fram en kamera. Men efter ett tag tunnade det ut och det gick att ta fram kameran och ta några bilder. Nedan följer några av dem.

Efter 3 timmar och 16 minuter var resan i fäders spår över, en härlig resa, om än slitsam de sista 25km då orken började ta slut.

Efter målgång slängde jag mig i iskalla Siljan, på med civila kläder och en riktig kamera runt halsen. Passade på att gå mot strömmen en bit och ta några bilder på kämpande ansikten.

En kilometer kvar och det är kamp, härligt att se!

En stund senare dök klubbdirektör Loob upp.

Det var lite från min Vasa 2012, det blir nog en nästa år också.

Inlagt 2012-09-17 21:09 | Läst 4064 ggr. | Permalink
Väl dokumenterat!
Själv kommer jag nog inte att köra CV då det är för mycket grusvägsrally för min smak...
Svar från Erik Birgerson 2012-09-19 22:41
Tack för din kommentar! Nej är man inte förtjust i grusväg är inte vasan rätt, men ändå är det väldigt rolig cykling. Mvh Erik(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver