Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Ett favoritporträtt efter lite blixt trix.

Ytterligare en bild på en av mina söner. Jag kom här om dagen på att jag skulle testa att trigga studioblixtarna med radiosändaren jag normalt använder till speedlightblixtarna. Detta för att kunna köra höghastighetssynk och på så vis kunna köra med stor bländare, och slippa nd-filter. Detta kanske är ett vedertaget sätt men jag har aldrig tänkt på det förut. Radiomottagaren pluggades in i en Elinchrom Rx600 och "Eye cell" aktiverades på de andra blixtarna. Trots stor bländare kunde jag dra på ganska hög effekt på huvudblixten. Justerade sedan ljuset med slutartiden för att få den exponering jag ville. Det fungerade som jag tänkt och jag ropade in äldste sonen Emil fyra år som modell.

Bilden nedan är tagen med en Nikon D800, Nikkor 24-70 f2,8, största bländare dvs 2,8, iso 100 och en slutartid på 1/1000sek. Ni har sett den här typen av bilder från mig förut, vilket beror på att jag tycker om stilen. Det är inga onödiga prylar, det är enkelt och avskalat och jag fullkomligt älskar blicken och uttrycket. Vad tycker du?

(klicka på bilden för bästa upplösning)

Inlagt 2012-11-17 15:15 | Läst 3174 ggr. | Permalink
Gillar dina Små foto modeller då dom ser coola ut på ett avslapnat och naturligt sett och dom har oftast en lite finurliug blich specielt på dom du tagit på den mindre av dina söner med gittaren . Och tycker om ditt "nya" ljus då det i mina ögon ser mer naturligt ut och inte som något blixt ljus som brukar gör modellerna lite mer bleka och ljuset ser mindre naturligt ut
Mvh Affe The carbuff
Svar från Erik Birgerson 2012-11-19 19:52
Tack för din kommentar! Ja de börjar bli vana vid det här laget och har en ganska naturlig look. Mvh Erik
Riktigt riktigt bra!!! =)
Svar från Erik Birgerson 2012-11-19 19:52
Tack kul att du tycker det! Mvh Erik(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX